Cerveses Ausesken

Cerveses Ausesken neix arrel d’unes inquietuds i experiències personals al voltant de la cervesa, i més concretament de la cervesa artesana i de qualitat.
Els nostres pilars fonamentals, a nivell empresarial i de producte són tres: proximitat, sostenibilitat i qualitat.
La nostre imatge, així com el logo va sorgir de la idea de buscar les arrels de la comarca d’Osona i ens vam remuntar a més de 2.000 anys enrere. Al jaciment iber de l’Esquerda (Roda de Ter) es va trobar una moneda en la que hi apareix la paraula (en alfabet iber) AUSESKEN, que podríem traduir per DELS AUSESTANS, que era la tribu iber a Osona i part de la Catalunya central. També hi apareix un genet muntant a cavall sostenint una branca d’olivera, que nosaltres em personalitzat amb una espiga de cereal.
A cerveses Ausesken, som sensibles amb el Medi Ambient i amb el nostre entorn més proper. És per això que el combustible utilitzat en el nostre procés d’elaboració és la biomassa; energia neta que s’obté de la neteja i regeneració forestal.
També és important la reutilització del residu propi de l’activitat: el bagàs, que li donem a un ramader proper per alimentar les seves vaques i el llúpol exhaurit i les cendres de la biomassa que s’utilitzen com a adob i fertilitzant natural per als camps.
Les nostres cerveses son de la família de les Ale, d’alta fermentació i en l’elaboració només utilitzem ingredients naturals i de qualitat, sense extractes ni additius.
Malauradament els micro-cervesers hem d’anar a buscar aquestes matèries primeres al mercat europeu ja que ni a Catalunya ni a la Península existeixen empreses que facin malts, i les poques que hi ha treballen només per als grans grups industrials. Aquest és un dels aspectes fonamentals que ens portà a elaborar una cervesa com l’Ausesken Blanca que incorpora una part de blat cru que comprem a productors de la comarca i d’aquesta manera poder oferir al consumidor un producte més proper.
El nostre procés d’elaboració és completament artesà. Les nostres cerveses no estan filtrades ni pasteuritzades. Tant la Blanca com la Torrada són cerveses de doble fermentació, és a dir, una 1a. fermentació dins un tanc de 600l en la que el llevat transforma de manera natural el sucre en alcohol durant aproximadament una setmana. Posteriorment i ja dins l’ampolla, obtenim una segona fermentació en la que els sucres disponibles de la 1a. fermentació, gasifiquen de manera natural les nostres cerveses, sense la necessitat d’afegir CO2. A l’hora la cervesa experimenta una maduració, durant un mes en la que aspectes organolèptics com el sabor i aroma es van definint i perfilant.

Persona de contacte
Xavi Redon
Correu electrònic
Pàgina web
Facebook
Twitter
Adreça
C. de la Indústria, 1 – Polígon Industrial Colldelram

08516 – Olost

Telèfon fix
Telèfon mòbil