Botifarra catalana

La botifarra catalana és un embotit cuit elaborat exclusivament a casa nostra. Es tracta d’un producte fet amb les carns més nobles del porc, que progressivament s’ha anat incorporant també a l’oferta d’embotits produïts industrialment, la qual cosa ha fomentat la seva difusió per tot el territori i la seva incorporació als hàbits de consum quotidians de la població de totes les edats.

És un embotit gruixut i de dimensions i formes variables degut al tipus de tripa utilitzada. Presenta un tall rosat i llis, només trencat en ocasions per les taques fosques de la tòfona i d’altres espècies i condiments. La textura és tendra i melosa, i el sabor suau i aromàtic. S’elabora amb carn magra, ben triada de greixos, tendons i hematomes, procedent de cuixes i espatlles de porcs joves o castrats, i en alguns casos se li afegeix una mica de papada o de cansalada viada per tal de conferir-li més melositat. La carn es talla a daus petits, se sala i nitrifica i es deixa reposar entre dos dies i una setmana a la cambra frigorífica. Passat aquest temps, es treu de la cambra i es condimenta amb ingredients diversos: pebre verd, sucre, nou moscada, vi sec, tòfona, etc. Aleshores es torna a pastar, s’emboteix en tripes culanes ben netes i es cou a la caldera. Un cop cuita, es deixa refredar i es guarda a la cambra frigorífica.

El Soler de n’Hug és una masia de Prats de Lluçanès on s’hi duu activitat agrícola i ramadera des de fa dècades.

Embotits Camprubí oferim totes les varietats d’embotit tradicional de la zona i som reconeguts pel gust autèntic i singular de la nostra botifarra negra.

Venda de carn fresca de porc, pollastre, xai i vedella. Elaboració d’embotits.